Store konsertopplevelser

Du sitter og leser på hjemmesiden til favorittbandet ditt og finner ut de skal på turne, men de har ikke planlagt konserter der du bor. Så hva gjør du? Da er det på tide å blir kreativ, kanskje konserten kan kombineres med en storbyferie?

I Norge finnes det etterhvert flere store og fine konsertarenaer og steder som Telenor Arena og Valle Hovin i Oslo tar glatt opp til 50 000 superfans av store utenlandske artister som Jon Bon Jovi og U2. Stavanger har også tatt seg opp som konsertby med den nye Viking Stadion som blant annet Robbie Williams klarte å dra 25 000 elleville fans til i sommer. Ellers er det verdt å nevne Oslos storstue Spektrum som har huset rundt 9000 fans til konserter med Josh Groban, Backstreet Boys og andre store internasjonale og norske artister.

Men er uhellet først ute og artisten du digger ikke kommer seg til Norge på turneen, så kan alternativet være å reise til en annen storby for å nyte konserten der i stedenfor. Takket være internett har dette blitt mye lettere ettersom man kan kjøpe og hente ut billettene på nettet, gjerne direkte fra konsertarrangørene. Da slipper man å bli lurt av haier på svartebørsen og man er sikret at turen ikke blir en bomtur. Men hvor bør man reise?

I utlandet

Har man begrenset med penger i lommeboka kan det ofte holde med å reise til Parken i København , Tele2 Arena i Stockholm eller Globen i Gøteborg. De fleste store artister legger turen innom hvertfall et land i norden, og alle disse tre byene er lette å komme til fra Norge, med billige fly og tog. Er du av den selvstendige typen kan du også ta bil selvsagt.

Men har man lyst er det også muligheter til å reise til andre spennende byer som London, New York eller kanskje til og med Los Angeles.

I New York finnes Madison Square Garden som er en konsertarena de fleste store internasjonale artister har på sin turneliste. Her finnes det også konserter som arrangeres utenom turneene. Salen rommer rundt 20 000 tilskuere alt etter hvilken form for arrangement man er på. Men dette er ikke eneste stedet du kan gå på konsert i New York. Irving Plaza, Beacon Theater, Radio City Hall, Carnegie Hall og Hammerstein Ballroom er noen av stedene hvor det holdes konserter med jevne mellomrom. På sommeren finnes det også en del gratis konserter med kjente artister i Central Park.

London er jo noe nærmere enn New York og det er en storby med masse spennende opplevelser også på konsertfronten. Her kan du også se flere norske artister som for eksempel Thomas Dybdahl. De helst store konsertene holdes som regel på O2 Arenaen i London, men det er også mange gode konserter som holdes på Royal Albert Hall.  Den aller største konsertarenaen i London er Webley Arena som har kapasitet til å ta inn nesten 100 000 publikummere.

Ønsker du å begynne letingen etter billetter kan du sjekke Live Nation eller Ticketmaster.